Results 1 to 10 of 10

Thread: Rough Idling

  1. #1
    Regular Member
    Generation
    4th Gen
    Model
    Si VTEC
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Victoria
    Posts
    157

    Rough Idling

    My 92 Lude when I start it up in the morning isnt smooth idle, it always is vibrating abit, I thought it be spark plugs but I changed them anyway but no difference, could it be any of this?

    I got a right hand side broken engine mount
    really bad worn shocks
    really bad worn front control arms
    excasut leak or could be my EBAY cat

    now some of these might not have anything to do with car not vibrating but thought id write it up

  2. #2
    Silver Member Kozman91's Avatar
    Generation
    3rd Gen
    Model
    JDM Si 4ws
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Victoria
    Posts
    1,437
    Engine mount. And engines do vibrate. Are you getting any major vibration through the steering wheel?
    It could also be low idle, whats the rpm during warm up, and does the vibrating go away once its heated up?
    Last edited by Kozman91; 27th April 2012 at 10:53 AM.

  3. #3
    Regular Member
    Generation
    4th Gen
    Model
    Si VTEC
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Victoria
    Posts
    157
    so engine mount could be u reckon??
    nah idling rev is smooth it idles over 1100 when cold and u sit down and feel car vibrating but not alot just decent bit of vibration as i let it warm up it idles around 800/900rpm vibrating does drop abit after few minutes but not always

  4. #4
    PA Resident SAKI's Avatar
    Generation
    4th Gen
    Model
    Si
    Join Date
    May 2006
    Location
    New South Wales
    Posts
    3,987
    Main symptom of busted engine mounts is vibration. That'd be it.
    Quote Originally Posted by brash22 View Post
    You sir are mad. Like lock you in the nuthouse mad.
    Quote Originally Posted by Manabir View Post
    You sir are a prelude obsessed freak.
    Quote Originally Posted by hiru View Post
    you sir, are a prelunatic.

  5. #5
    Regular Member
    Generation
    4th Gen
    Model
    Si VTEC
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Victoria
    Posts
    157
    yeah thought so

  6. #6
    Silver Member Kozman91's Avatar
    Generation
    3rd Gen
    Model
    JDM Si 4ws
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Victoria
    Posts
    1,437
    yeah sounds like the engine mount is your problem

  7. #7
    Regular Member
    Generation
    4th Gen
    Model
    Si VTEC
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Victoria
    Posts
    157
    I also had a excaust leak on my ebay extractors 4-2-1 and i got it welded but then it came back again in a different spot tho, I heard that a broken engine mount can also give you excaust leaks by engine not being properly secure

  8. #8
    Silver Member Kozman91's Avatar
    Generation
    3rd Gen
    Model
    JDM Si 4ws
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Victoria
    Posts
    1,437
    Quote Originally Posted by H22JET View Post
    I also had a excaust leak on my ebay extractors 4-2-1 and i got it welded but then it came back again in a different spot tho, I heard that a broken engine mount can also give you excaust leaks by engine not being properly secure
    There is truth to that, but that could happen with any extractor as most of the exhaust is hung under the car and on the back of the engine. Even hitting it on speed bumps or bottoming out could do that. Think you need a new mount to save you from more problems. Could always repair the mount using sikeflex if its do-able, I have no idea cause I don't know the condition of the mount

  9. #9
    Regular Member
    Generation
    4th Gen
    Model
    Si VTEC
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Victoria
    Posts
    157
    yeah i agree 100% would you know roughly the cost of a single standard engine mount for a h22a sortof low on cash atm

  10. #10
    Silver Member Kozman91's Avatar
    Generation
    3rd Gen
    Model
    JDM Si 4ws
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Victoria
    Posts
    1,437
    Quote Originally Posted by H22JET View Post
    yeah i agree 100% would you know roughly the cost of a single standard engine mount for a h22a sortof low on cash atm
    No idea dude, I'd try ebay just cause its convenient, then theres the forum someone may have a spare they can part with, then there are wrecking yards but they can be a bit tricky, and expensive.
    Then again if it is repairable a tube of sikeflex will only set you back $20 or something. But you'll be stuck without the mount for a few days while it drys
    Last edited by Kozman91; 27th April 2012 at 09:37 PM.

Similar Threads

  1. Car shakes while idling after vtec
    By nounderscore in forum Fifth Generation
    Replies: 9
    Last Post: 20th August 2008, 07:47 AM
  2. Idling/Stalling Issues
    By DOH23aC in forum Fourth Generation
    Replies: 5
    Last Post: 29th September 2005, 12:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •